Οι πιο όμορφες λίμνες στην Ελλάδα

The Most Beautiful Lakes in Greece

Οι πιο όμορφες λίμνες στην Ελλάδα

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες μπορεί να επισκέπτονται την Ελλάδα για τις υπέροχες παραλίες της, αλλά θα εκπλαγείτε με τις πολλές όμορφες λίμνες που έχει να προσφέρει.

Όταν μιλάμε για την Ελλάδα, οι περισσότεροι σκέφτονται αμέσως υπέροχες παραλίες και γραφικά νησιά. Αλλά η Ελλάδα φιλοξενεί εκπληκτικά φυσικά σημεία, όπως καταπράσινα δάση, εκπληκτικά ψηλά βουνά και γαλήνιες λίμνες.

Για όσους αγαπούν την εξερεύνηση σε θέρετρα στη λίμνη και απολαμβάνουν δραστηριότητες στη λίμνη, όπως παρατήρηση πουλιών, κανό ή καγιάκ, θα εκπλαγείτε με το πόσες όμορφες λίμνες θα βρείτε στην Ελλάδα. Αυτές οι λίμνες βρίσκονται συνήθως σε εύφορες κοιλάδες ή φωλιασμένες ψηλά μέσα σε οροσειρές, γι’ αυτό ίσως λίγοι ταξιδιώτες τολμούν να τις εξερευνήσουν.

Δείτε εδώ μερικές από τις πιο όμορφες λίμνες που πρέπει να επισκεφτείτε στην Ελλάδα.

Λίμνη Κερκίνη

Προστατευόμενη από τη Σύμβαση Ραμσάρ, η τεχνητή λίμνη Κερκίνη βρίσκεται κοντά στην πόλη των Σερρών και του Σιδηροκάστρου. Η γύρω περιοχή είναι ένα προστατευόμενο εθνικό πάρκο με εντυπωσιακά τοπία και ζωντανή χλωρίδα και πανίδα όπως ελάφια, λύκους, πουλιά και βουβάλους.

Η λίμνη Κερκίνη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε και να φωτογραφίσετε είδη όπως πελεκάνους, αετούς και κορμοράνους, αν σας αρέσει η παρατήρηση πουλιών. Εκτός από τη φωτογραφία και τις περιηγήσεις παρατήρησης πουλιών, μπορείτε να πάτε για άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδηλασία και περιηγήσεις με σκάφος.

Πρέσπες

Στην περιοχή της Φλώρινας της βόρειας Ελλάδας, βρίσκεται η μαγικές λίμνες Πρέσπες κοντά στα σύνορα με την Αλβανία. Περιτριγυρισμένες από βουνά, οι δύο λίμνες, η Μεγάλη Πρέσπα και η Μικρή Πρέσπα βρίσκονται 850 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και προσφέρουν εκπληκτική θέα.

Είναι ένα καταφύγιο για αποδημητικά πουλιά και φιλοξενεί εκατοντάδες είδη πουλιών, συμπεριλαμβανομένων των πελεκάνων της Δαλματίας, των ερωδιών, των πάπιων και των κορμοράνων. Γεμάτη με μικρά χωριουδάκια, αυτή η περιοχή είναι ιδανική για όσους αναζητούν απόλυτη χαλάρωση, πεζοπορία σε μικρά μονοπάτια στο βουνό και πλούσια γεύματα σε ταβέρνες όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα

Λίμνη Βόλβη

Η λίμνη Βόλβη βρίσκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με τη λίμνη Κορώνεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, είναι ένας σημαντικός υδροβιότοπος, όπου ζουν περισσότερα από 200 είδη πουλιών όπως φλαμίνγκο, ερωδιοί, πελαργοί, καθώς και πολλά είδη ψαριών, αμφίβιων και θηλαστικών.

Λίμνη ΠΛαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα είναι μια τεχνητή λίμνη στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, κοντά στην πόλη της Καρδίτσας στη Θεσσαλία.

Αυτός ο προορισμός όλο το χρόνο είναι αναμφισβήτητα αγαπημένος για πολύ κόσμο. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να περπατήσετε στα καταπράσινα δάση και να απολαύσετε καγιάκ, κανό και ποδηλασία.

Λίμνη Παμβώτιδας

Η λίμνη Παμβώτιδα, το στολίδι των Ιωαννίνων, βρίσκεται στην Ήπειρο. Η λίμνη είναι ένα σημαντικό οικοσύστημα και φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη. Επιπλέον, εδώ μπορείτε να κάνετε πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες όπως βαρκάδα, κανό καγιάκ και θαλάσσιο σκι. Η λίμνη έχει επίσης ένα μικρό νησί με ένα μουσείο, επτά μοναστήρια, ένα κατάστημα με σουβενίρ και μια ταβέρνα που σερβίρει ασυνήθιστα πιάτα.