+30 2323 028200
info@agnantiohotel.gr
+30 2323 028200
info@agnantiohotel.gr

Η λίμνη Κερκίνη είναι ο καλύτερος προορισμός για παρατήρηση πουλιών

Το Εθνικό Πάρκο της λίμνης Κερκίνης είναι ο απόλυτος προορισμός για παρακολούθηση πουλιών στην Ελλάδα. Φιλοξενούνται περισσότερα από 300 είδη πουλιών και αποτελεί την ιδανικότερη περιοχή για τους λάτρεις του είδους.

Ο καλύτερος προορισμός για παρατήρηση πουλιών

Μέρος ειρηνικό και φιλόξενο, το περιβάλλον στη λίμνη Κερκίνη επιτρέπει στον επισκέπτη να εξερευνήσει την Ελλάδα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Τα νερά διαταράσσονται μόνο όταν ξεκινούν οι οικολογικές εκδρομές με βάρκα. Όποια και αν είναι η ενδιαφέρουσα άγρια φύση σε αυτόν τον υγρότοπο, ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται όταν ένα κοπάδι πουλιών δημιουργεί σχήματα αξεπέραστης ομορφιάς στον ουρανό.

Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μεταναστευτικό σταυροδρόμι πολλών απειλούμενων ειδών και ως εκ τούτου ένας από τους καλύτερους προορισμούς για την παρακολούθηση πουλιών. Περιτριγυρισμένο από το όρος Μπέλες και μόλις λίγα λεπτά μακριά από το Ξενοδοχείο Αγνάντιο στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, η λίμνη Κερκίνη είναι ο απόλυτος προορισμός για το Avitourism.

Παρακολούθηση πουλιών στη λίμνη Κερκίνη

Υπάρχουν πάνω από 300 είδη πουλιών στη λίμνη Κερκίνη. Σχεδόν 140 από αυτά είναι μόνιμοι κάτοικοι σ’ αυτόν το υγρότοπο, ενώ τα υπόλοιπα είτε κάνουν μια γρήγορη στάση κατά τη διάρκεια του αποδημητικού ταξιδιού τους είτε έρχονται εδώ για να αναπαραχθούν.

Τα κοντινά βουνά παρέχουν φωλιές για αετούς, κουκουβάγιες και γεράκια, ενώ πελεκάνους, φλαμίνγκο, ερωδιούς, πελαργούς, καρυοθραύστες, λαβίδες, δρυοκολάπτες και πολλά άλλα είδη προσθέτουν χρώμα και μελωδία στο γαλήνιο περιβάλλον της λίμνης.

Στη διαδρομή σας για τα πουλιά, συναντάτε κοινά & σπάνια είδη

Οι παρατηρητές επισκέπτονται την λίμνη Κερκίνη την άνοιξη, δεδομένου ότι αυτή είναι η περίοδος αναπαραγωγής. Αλλά το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες όλο το χρόνο. Η καλύτερη διαδρομή για παρατήρηση ξεκινάει από τη Βυρώνεια και συνεχίζει προς το ποτάμι, όπου οι παρατηρητές μπορούν να δούνε διάφορα είδη.

Μερικά κοινά αλλά και σπάνια είδη πουλιών στη λίμνη Κερκίνη ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή. Μερικά πετούν, κάθονται στη λιμνοθάλασσα και μερικά προσπαθούν να βρουν φαγητό στις όχθες της λίμνης.

Οι φυσιολάτρες, οι λάτρεις των πουλιών ακόμα και οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται για αυτό το υπέροχο βιότοπο μπορούν να κάνουν βαρκάδα, να χρησιμοποιήσουν κάμερες και κιάλια και να τραβήξουν φωτογραφίες.