Μοναδικές πεζοπορίες στην Ελλάδα για προσθήκη στη λίστα σας

Epic Hikes In Greece To Add To Your Bucket List

Μοναδικές πεζοπορίες στην Ελλάδα για προσθήκη στη λίστα σας

Είστε λάτρης της πεζοπορίας και των εξωτερικών χώρων; Αν ναι, η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος για πεζοπορία που σίγουρα θα ερωτευτείτε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τις 5 μοναδικές πεζοπορίες της Ελλάδας που θα προσθέσετε στη λίστα σας.

Όταν σκέφτεστε να κάνετε πεζοπορία στην Ελλάδα, πιθανότατα φαντάζεστε πεζοπορία μέσα από ακτές με λαμπερά καταγάλανα νερά και παρθένες παραλίες ως θέα. Και αναμφίβολα, η Ελλάδα έχει όμορφες ακτές που συγχωνεύονται με βουνά και δάση, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα επικά μονοπάτια πεζοπορίας σε όλη τη χώρα.

Όλυμπος

Ο Όλυμπος είναι η ψηλότερη κορυφή της χώρας και θα σας φανεί σαν ένας παράδεισος για πεζοπορία. Άλλωστε, σύμφωνα με τη μυθολογία, αυτό ήταν το σπίτι των θεών. Σήμερα, με ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών, ο Όλυμπος είναι μια μαγευτική περιοχή για να εξερευνήσετε ποικίλα είδη χλωρίδας και πτηνών, όπως αγριολούλουδα, μαύρη πεύκη, τσακάλια και χρυσαετούς..

Πεζοπορία στο όρος Μαίναλο

Το όρος Μαίναλο θα βρείτε ένα ορεινό μονοπάτι πεζοπορίας 75 χιλιομέτρων που διασχίζει τη Γορτυνία Αρκαδίας, στην καρδιά της περιοχής της Πελοποννήσου. Με ένα ποικίλο τοπίο από κακοτράχαλα βουνά, φαράγγια και καταπράσινες κοιλάδες, το μονοπάτι περνά μέσα από γραφικά χωριά και οκτώ τμήματα που ποικίλλουν σε δυσκολία, επίπεδο και μήκος.

Φαράγγι Βυρού

Βρίσκεται στην Πελοπόννησο, το φαράγγι του Βυρού ξεκινά από την κορυφή του Ταϋγέτου και φτάνει μέχρι τον κόλπο της Καρδαμύλης. Τα μονοπάτια είναι αρκετά ανώμαλα, γι’ αυτό συνιστάται να περπατήσετε μόνο μέχρι τις πηγές του ποταμού Βύρου. Ξεκινήστε την πεζοπορία στην παλιά Καρδαμύλη και ακολουθήστε την κοίτη του ποταμού στο φαράγγι. Φροντίστε να πάρετε μια ανάσα στο αξιόλογο μοναστήρι του Λυκάκη, με τοιχογραφίες του 1783.

Πίνδος

Η Ήπειρος είναι μια περιοχή που συχνά παραβλέπεται αλλά έχει μερικά από τα πιο γραφικά τοπία της χώρας. Ένα από τα κυριότερα σημεία είναι ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώος στο Ζαγόρι, με παραδοσιακά πέτρινα χωριά και εκπληκτική θέα στα βουνά της Πίνδου. Η πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο, δημιουργεί μια αξέχαστη εμπειρία.

Πεζοπορία στο Μέτσοβο ( Ursa trail)

Το Μέτσοβο βρίσκεται σε ένα υπερυψωμένο μέρος κοντά στην οροσειρά της Πίνδου. Η πόλη έχει γίνει δημοφιλής στους Έλληνες ρομαντικούς, ειδικά για τα γραφικά μονοπάτια της.

Παρά το γεγονός ότι το Μέτσοβο είναι σχετικά κρυμμένο από διεθνείς επισκέπτες, η πολιτιστική του κληρονομιά είναι απίστευτα μοναδική. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορείτε να εξερευνήσετε το Μέτσοβο και το γύρω δασικό μοναστήρι καθώς και τους ορεινούς αμπελώνες.