Τα καλύτερα εθνικά πάρκα στην Ελλάδα

Best National Parks in Greece

Τα καλύτερα εθνικά πάρκα στην Ελλάδα

Εάν είστε λάτρης της φύσης και λάτρης της πεζοπορίας, η χώρα μας είναι ένα κορυφαίο μέρος για να εξερευνήσετε όμορφα φυσικά καταφύγια. Μάθετε εδώ τα πιο δημοφιλή εθνικά πάρκα στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφτείτε.

Για πολλούς, η Ελλάδα έχει να κάνει με τις πανέμορφες παρθένες ακτές, τα εντυπωσιακά νησιά και τα όμορφα ιστορικά ορόσημα. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει ποικίλα τοπία, προσφέροντας τα πάντα και τα πάντα σε κάθε είδους ταξιδιώτες.

Φυσικά, κατά την εξερεύνηση της θα βρείτε πολλές εκπληκτικές ακτές με λαμπερά καταγάλανα νερά και παρθένες παραλίες. Αλλά έχει επίσης πανέμορφα βουνά και δάση που μπορείτε να εξερευνήσετε μέσα από επικά μονοπάτια πεζοπορίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τη φυσική ποικιλότητα της χώρας μας είναι μέσα από τα πολλά φανταστικά εθνικά πάρκα.

Ας δούμε λοιπόν τα 4 κορυφαία εθνικά πάρκα

Εθνικός Δρυμός Φαραγγιού Σαμαριάς

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μοναδικό εθνικό πάρκο στην Κρήτη. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μ. και σχηματίζεται από κατάφυτες πλαγιές και φαράγγια και εκτείνεται μέχρι την ακτογραμμή. Προσφέρει προστασία σε περισσότερα από 450 είδη χλωρίδας και πανίδας, εκ των οποίων τα 70 είναι ενδημικά της Κρήτης. Το φαράγγι της Σαμαριάς, με μήκος 16 χλμ., είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Εθνικός Δρυμός Ολύμπου

Ο Όλυμπος είναι ίσως το πιο γνωστό βουνό στην Ελλάδα για διάφορους λόγους. Στη μυθολογία, ήταν γνωστό ως το σπίτι των θεών των Ολύμπιων. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνετε, να δείτε και να ανακαλύψετε στον Όλυμπο. Μπορείτε να εξερευνήσετε απαλά μονοπάτια, κρυφές γωνιές, πανύψηλα δέντρα, αγριολούλουδα και απείθαρχους βράχους κάτω και πάνω από τα σύννεφα.

Εθνικός Δρυμός Βίκου Αώου

Ο Εθνικός Δρυμός Βίκου Αώου βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της Ελλάδας. Το πάρκο πήρε το όνομά του από τα δύο φαράγγια που βρίσκονται εντός των ορίων του πάρκου. Μαζί με τα δύο φαράγγια, το πάρκο αποτελείται επίσης από βουνά, ποτάμια, λίμνες, σπηλιές και βαθιά φαράγγια. Το ψηλότερο σημείο είναι το όρος Τύμφη, που προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στα καταπράσινα δάση.

Εθνικός Δρυμός Όρους Αίνου

Ο Εθνικός Δρυμός του Αίνου βρίσκεται στο νησί της Κεφαλονιάς στο Ιόνιο Πέλαγος. Το πάρκο εκτείνεται σε 3.000 εκτάρια και η υψηλότερη κορυφή του είναι ο Μέγας Σόρος που φτάνει τα 1.628 μ. Το πάρκο στεγάζει την καρδιά της βιοποικιλότητας της Κεφαλονιάς, χαρίζοντας υπέροχες εμπειρίες σε λάτρεις της φύσης και περιβαλλοντολόγους.

Photo Credits : Global Alliance of National Parks