Τα καλύτερα μέρη για Παρατήρηση πουλιών στην Ελλάδα

Best Birdwatching Places in Greece

Τα καλύτερα μέρη για Παρατήρηση πουλιών στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200 τοποθεσίες για Παρατήρηση Πουλιών και αποτελεί ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς παγκοσμίως για τους λάτρεις του είδους καθώς υπάρχουν περίπου 500 είδη πουλιών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στην Ελλάδα υπάρχουν 196 σημαντικές περιοχές για παρατήρηση πουλιών.

Αυτές οι τοποθεσίες δεν επιλέγονται τυχαία αλλά λόγω των συνθηκών που έχουν και επιτρέπουν στα είδη πτηνών μοναδικά, ενδημικά και απειλούμενα είδη να εκτρέφονται, να σταματούν και να επιβιώνουν.

Λίμνη Κερκίνη

Αν μένετε στο ξενοδοχείο Ξενοδοχείο Αγνάντιο, μπορείτε να επισκεφθείτε τη λίμνη Κερκίνη, ακόμη και αν δεν έχετε με την παρατήρηση πουλιών.

Σε πολύ μικρή απόσταση απο το ξενοδοχείο η λίμνη Κερκίνη είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για παρατήρηση πουλιών, με περισσότερα από 300 είδη.

Δέλτα του Έβρου

Η άγρια φύση του Δέλτα Έβρου στη Θράκη, προσφέρει το ιδανικό καταφύγιο για πάνω από 320 είδη πουλιών.

Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες για την παρακολούθηση πτηνών από τότε που έγινε σταυροδρόμι μεταξύ της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής και ως εκ τούτου η στάση για ένα μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών πτηνών και από τις 3 ηπείρους.

Λίμνες Πρεσπών

Βρίσκονται στο βόρειο-δυτικό τμήμα της Ελλάδας και οι δύο Λίμνες Πρεσπών διακρίνονται για τη βιοποικιλότητα τους, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 250 πουλιά στην περιοχή, αυτό είναι ο βιότοπος δύο πολύ σπάνιων ειδών πελεκάνων.

Υπάρχουν περιοχές παρατήρησης πουλιών σε όλη την Ελλάδα – από τα Λευκά Όρη στην Κρήτη μέχρι τους Ποταμούς Νέστου στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου, όπως η Λέσβος και η Ρόδος.

Όπου κι αν ταξιδεύετε στην Ελλάδα, υπάρχουν καταφύγια για μεταναστευτικά και απειλούμενα με εξαφάνιση είδη πτηνών.