7 μέρη για επίσκεψη στην περιοχή της Μακεδονίας

7 μέρη για επίσκεψη στην περιοχή της Μακεδονίας

7 μέρη για επίσκεψη στην περιοχή της Μακεδονίας

Η περιοχή της Μακεδονίας καλύπτει τα περισσότερα μέρη της βόρειας Ελλάδας και προσφέρει πολλούς τουριστικούς προορισμούς ιδανικούς για καλοκαιρινές διακοπές, χειμερινές εκδρομές και διακοπές στην πόλη.

Η Μακεδονία είναι μια μεγάλη περιοχή που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ελλάδας. Ωστόσο, παρά το μεγάλο του μέγεθος, μόνο λίγα μέρη έχουν αναπτυχθεί ως τουριστικοί προορισμοί. Ωστόσο, είναι μια περιοχή με πλούσια ιστορία, πολιτισμό και φύση.

Δείτε παρακάτω τα πέντε κορυφαία μέρη για επίσκεψη στην περιοχή της Μακεδονίας

Θεσσλονίκη

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας προσελκύει πολλούς τουρίστες με το ζωηρό και νεανικό της πνεύμα. Έχει μεγάλο περίπατο για μεγάλους περιπάτους, ενώ τα ιστορικά αξιοθέατα και η κληρονομιά του δεν πρέπει να παραβλεφθούν. Ενδιαφέρον προυσιάζει να κάνετε μια βόλτα με σκάφος και να θαυμάσετε την Θεσσαλονίκη απο τη θάλασσα.

Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι μια περιοχή με απίστευτη παρθένα φύση, ιστορικά μνημεία, παραδοσιακά χωριά και όμορφες παραλίες. Είναι ο ιδανικός προορισμός για ποδηλασία, οδικές εκδρομές και κολύμπι σε ζεστά, παρθένα ρηχά νερά.

Σέρρες

Στο νομό Σερρών, θα βρείτε τη λίμνη Κερκίνη, ένα εξαιρετικό σημείο για παρατήρηση πουλιών και ιππασία. Επιπλέον, υπάρχει το φανταστικό σπήλαιο της Αλιστράτης με εκατομμύρια σταλακτίτες και σταλαγμίτες για να θαυμάσετε την απίστευτη αρχιτεκτονική της φύσης.

Καστοριά

Η Καστοριά είναι μια όμορφη παραλίμνια πόλη στη βορειοδυτική Ελλάδα, διάσημη για το εμπόριο γούνας και δέρματος, καθώς και για την πλούσια ιστορία της. Σήμερα, τα ιστορικά βυζαντινά μνημεία κάνουν την Καστοριά να μοιάζει με υπαίθριο βυζαντινό μουσείο.

Έδεσσα

Η Έδεσσα είναι μια πόλη που αναφέρεται ως η «Πόλη του Νερού και των Πέντε Αισθήσεων». Φιλοξενεί ιαματικές πηγές και τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας, που είναι αναμφίβολα οι πιο μαγευτικές πηγές νερού της Ελλάδας.

Καβάλα

Η Καβάλα είναι χτισμένη σε μια πλαγιά κατά μήκος της ακτής του Αιγαίου και αποτελεί πολιτιστικό σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Αυτό είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να εξερευνήσετε βουνά, παραλίες, γραφικά αστικά τοπία, σημαντικά μνημεία και τοποθεσίες και νόστιμη τοπική κουζίνα.

Θάσος

Με ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον, η Θάσος είναι το βορειότερο νησί του Αιγαίου Πελάγους και βρίσκεται κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι ιδανικό για χαλαρωτικές οικογενειακές διακοπές και για όσους απολαμβάνουν να επισκέπτονται ιστορικά μέρη.