5 Απολαυστικοί Χειμερινοί Προορισμοί στην Ελλάδα

5 Απολαυστικοί Χειμερινοί Προορισμοί στην Ελλάδα

5 Απολαυστικοί Χειμερινοί Προορισμοί στην Ελλάδα

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι το χειμώνα και δεν ξέρετε πού να πάτε ακόμα; Δείτε 5 απλαυστικούς προορισμούς για χειμερινές αποδράσεις για έμπνευση!

Αναμφίβολα η Ελλάδα είναι κυρίως γνωστή ως καλοκαιρινός προορισμός. Άλλωστε, η Ελλάδα έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο και σε συνδυασμό με τις καλές θερμοκρασίες, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι η Ελλάδα είναι ιδανική για χαλαρωτικές καλοκαιρινές διακοπές. Όμως η Ελλάδα είναι ένας απίστευτος προορισμός που προσφέρει ποικίλες εμπειρίες διακοπών.

Από τη φύση, η Ελλάδα είναι τόσο ποικιλόμορφη, και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνετε και να δείτε. Έτσι, ακόμα κι αν το καλοκαίρι προσφέρει φανταστικές εμπειρίες, θα πρέπει να περιμένετε να έχετε απολαυστικές χειμερινές δραστηριότητες.

Πάμε λοιπόν να δούμε και να εξερευνήσουμε 5 μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε τον χειμώνα.

Λίμνη Κερκίνη

5 Winter Destinations in Greece Lake Kerkini

Η λίμνη Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη στην Κεντρική Μακεδονία, Ελλάδα. Αν και είναι μια ανθρωπογενής λίμνη, έχει αναπτυχθεί ως ένα από τα πιο βασικά και ποικιλόμορφα οικοσυστήματα της Ελλάδας.

Σήμερα, αυτός ο υγρότοπος έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός σύμφωνα με τη Σύμβαση Ραμσάρ. Είναι ένας στους δέκα υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας στην Ελλάδα. Είναι επίσης μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 και ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ευρώπης όσον αφορά τη βιοποικιλότητά του.

Είναι ένα μέρος που κόβει την ανάσα στη σκιά του βουνού Μπέλλες. Εδώ μπορείτε να κάνετε περιπάτους και ρομαντικές βόλτες με βάρκα γύρω από τα νερά ή να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που αυξάνουν την αδρεναλίνη, όπως ιππασία, παρατήρηση πουλιών, μαθήματα τοξοβολίας, ποδηλασία βουνού ή οδήγηση εκτός δρόμου. Το μέρος είναι ιδανικό.

Ζαγοροχώρια

5 Winter Destinations in Greece Zagori

Photo Credits : Discover Greece (https://www.visitgreece.gr/mainland/epirus/zagori/)

Τα Ζαγοροχώρια είναι μια όμορφη ορεινή περιοχή της Ηπείρου. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ελλάδας, τα Ζαγοροχώρια είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπλεγμα 46 γραφικών χωριών. Αυτά τα όμορφα χωριά ξεχωρίζουν για το σήμα κατατεθέν τους την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το άγριο φυσικό τοπίο και το ρουστίκ περιβάλλον τους.

Χάρη στην τοποθεσία του, τα Ζαγοροχώρια είναι ένας δημοφιλής προορισμός χειμερινών διακοπών στην Ελλάδα. Με τα χρόνια, τα Ζαγοροχώρια αναδείχθηκαν ως κορυφαίος εναλλακτικός προορισμός για extreme sports και δραστηριότητες, όπως ράφτινγκ στον ποταμό Βοϊδομάτη, ιππασία και πεζοπορία.

Το πιο εντυπωσιακό μέρος στα Ζαγοροχώρια είναι το φαράγγι του Βίκου. Είναι το δεύτερο βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο μετά το Grand Canyon.

Παρνασός

5 Winter Destinations in Greece Parnasos

Photo Credits Discover Greece (https://www.visitgreece.gr/blog/travel-tips/940/whats-new-on-mt-parnassos/)

Ο Παρνασσός είναι ένα πολυσύχναστο βουνό στην κεντρική Ελλάδα. Χάρη στους πόρους του, έχει να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στον πληθυσμό της Ελλάδας από την αρχαιότητα. Προσφέρει γραφική θέα στην ύπαιθρο και διαθέτει ελαιώνες και κυλιόμενους λόφους.

Η τοποθεσία είναι ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος, όπως οι Δελφοί. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν το σπίτι του Απόλλωνα και των Μουσών. Οι πλαγιές του Παρνασσού προσφέρουν μέρη για πεζοπορία και σκι το χειμώνα.

Αράχωβα

5 Winter Destinations in Greece Arachova

Photo Credits Discover Greece (https://www.visitgreece.gr/mainland/central-greece/arachova/)

Η Αράχωβα είναι ορεινή κωμόπολη και πρώην δήμος στο δυτικό τμήμα της Βοιωτίας, στην Ελλάδα.

Είναι ο πιο κοσμοπολίτικος χειμερινός προορισμός της Ελλάδας, εξαιρετικός αγαπημένος για τους παθιασμένους λάτρεις του σκι και διασημότητες ή για πρώτη φορά επισκέπτες που επιθυμούν να χαλαρώσουν σε ένα ονειρικό ορεινό περιβάλλον με σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Καστοριά

5 Winter Destinations in Greece Kastoria

Η Καστοριά είναι πόλη της βόρειας Ελλάδας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Η Καστοριά είναι μαγευτική τον χειμώνα.

Η επίσκεψη στη λίμνη της Καστοριάς είναι ιδιαίτερα όμορφη και ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να γνωρίσετε την πόλη. Σε διάφορα σημεία, γύρω από τη λίμνη, θα βρείτε εστιατόρια, ταβέρνες, ψησταριές και καφετέριες για να ατενίσετε τη λίμνη και να αναλογιστείτε όσα έχετε δει.