
Συνταγή για Μηλόπιτα
Μηλόπιτα, τι καλύτερο ως συνοδευτικό για τον καφέ ή τσάι σας τα φθινοπωρινά απογεύματα του Νοεμβρίου …
Σας προτείνουμε να φτιάξετε τη παραδοσιακή μηλόπιτα που προσφέρουμε στο πρωινό μπουφέ μας φτιαγμένη με νόστιμα, βιολογικά μήλα της περιοχής από το Αχλαδοχώρι με τα ξακουστά πέτρινα γεφύρια.
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 1φλ. Ζάχαρη
- κανέλα (αναλόγως της αρεσκείας σας)
- 3-4 μέτρια μήλα
- 1 μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τη κανέλα.
- Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Τέλος , προσθέτουμε τα μήλα τα οποία έχουμε ψιλοκόψει καλά στον πολυκόφτη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 ℃ περίπου για 1 ώρα.
- Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή κρέμα πατισερί.
Tip : Στη συνταγή χρησιμοποιούμε τοπικά, βιολογικά μήλα του Αχλαδοχωρίου (23χλμ από το Ξενοδοχείο Αγνάντιο) τα οποία φημίζονται για τη γεύση τους και τη νοστιμιά τους.