Παρατήρηση πουλιών

Agnantio Hotel Spa - Bird Watching

Παρατήρηση πουλιών

Η παρακολούθηση πουλιών είναι μια μορφή παρατήρησης της άγριας φύσης στην οποία η παρατήρηση θεωρείται ψυχαγωγική δραστηριότητα ή επιστήμη.

Η πανέμορφη λίμνη Κερκίνη και η γύρω περιοχή, είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς περιοχές παρακολούθησης πουλιών στην Ελλάδα.

Η λίμνη, μαζί με ποτάμια, κανάλια, βάλτους, πλημμυρισμένα χωράφια / καλλιεργήσιμες εκτάσεις, είναι πλούσια σε πανίδα και οικότοπους πτηνών, με περισσότερα από 200 είδη πτηνών και μερικά από τα πιο σπάνα είδη που έρχονται την άνοιξη.

Ο καλύτερος προορισμός για παρατήρηση πουλιών

Μέρος ειρηνικό και φιλόξενο, το περιβάλλον στη λίμνη Κερκίνη επιτρέπει στον επισκέπτη να εξερευνήσει την Ελλάδα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Τα νερά διαταράσσονται μόνο όταν ξεκινούν οι οικολογικές εκδρομές με βάρκα. Όποια και αν είναι η ενδιαφέρουσα άγρια φύση σε αυτόν τον υγρότοπο, ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται όταν ένα κοπάδι πουλιών δημιουργεί σχήματα αξεπέραστης ομορφιάς στον ουρανό.

Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μεταναστευτικό σταυροδρόμι πολλών απειλούμενων ειδών και ως εκ τούτου ένας από τους καλύτερους προορισμούς για την παρακολούθηση πουλιών. Περιτριγυρισμένο από το όρος Μπέλες και μόλις λίγα λεπτά μακριά από το Ξενοδοχείο Αγνάντιο στις Σέρρες, η λίμνη Κερκίνη είναι ο απόλυτος προορισμός για το Avitourism.

Στη διαδρομή σας για τα πουλιά, συναντάτε κοινά & σπάνια είδη

Οι παρατηρητές επισκέπτονται την λίμνη Κερκίνη την άνοιξη, δεδομένου ότι αυτή είναι η περίοδος αναπαραγωγής. Αλλά το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες όλο το χρόνο. Η καλύτερη διαδρομή για παρατήρηση ξεκινάει από τη Βυρώνεια και συνεχίζει προς το ποτάμι, όπου οι παρατηρητές μπορούν να δούνε διάφορα είδη.

Μερικά κοινά αλλά και σπάνια είδη πουλιών στη λίμνη Κερκίνη ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή.

Μερικά πετούν, κάθονται στη λιμνοθάλασσα και μερικά προσπαθούν να βρουν φαγητό στις όχθες της λίμνης.

Οι φυσιολάτρες, οι λάτρεις των πουλιών ακόμα και οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται για αυτό το υπέροχο βιότοπο μπορούν να κάνουν βαρκάδα, να χρησιμοποιήσουν κάμερες και κιάλια και να τραβήξουν φωτογραφίες.