Οι 5 καλύτερες λίμνες σε όλη την Ελλάδα

Οι 5 καλύτερες λίμνες σε όλη την Ελλάδα

Οι 5 καλύτερες λίμνες σε όλη την Ελλάδα

Η Ελλάδα μπορεί να είναι γνωστή κυρίως για τις υπέροχες παραλίες της, αλλά είναι επίσης μια χώρα με πολλές όμορφες λίμνες και άλλα φυσικά θέρετρα.

Αναμφίβολα, οι περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονται την Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές για να κολυμπήσουν, να κάνουν ηλιοθεραπεία και να εξερευνήσουν υπέροχες παραλίες και γραφικά νησιά. Ωστόσο, η Ελλάδα φιλοξενεί επίσης εκπληκτικά φυσικά σημεία, όπως καταπράσινα δάση, εκπληκτικά ψηλά βουνά και όμορφες λίμνες.

Έτσι, αν προτιμάτε τις λίμνες από τις παραλίες, να είστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα έχει πολλά εκπληκτικά θέρετρα στη λίμνη για να απολαύσετε δραστηριότητες όπως η παρατήρηση πουλιών, το κανό και το καγιάκ. Οι περισσότερες από τις λίμνες της Ελλάδας βρίσκονται σε εύφορες κοιλάδες ή ψηλά μέσα σε οροσειρές, επομένως λίγοι ταξιδιώτες τολμούν να τις εξερευνήσουν.

Δείτε εδώ τις πιο όμορφες λίμνες που πρέπει να επισκεφτείτε

Λίμνες Πρεσπών

Οι λίμνες της Πρέσπας αποτελούνται από τη Μεγάλη Πρέσπα και τη Μικρή Πρέσπα. Βρίσκονται στην περιοχή της Φλώρινας και είναι αναμφίβολα μερικά από τα πιο μαγικά μέρη στην Ελλάδα. Βρίσκονται κοντά στα αλβανικά σύνορα και περιβάλλονται από βουνά που προσφέρουν εκπληκτική θέα στους επισκέπτες. Είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για όσους επιθυμούν να κάνουν πεζοπορία σε εύκολα ορεινά μονοπάτια, να επισκεφτούν μικροσκοπικά χωριά, ακόμη και να δοκιμάσουν τοπική κουζίνα σε παραδοσιακές ταβέρνες.

Λίμνη Βόλβη

Βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, η λίμνη Βόλβη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μαζί με τη λίμνη Κορώνεια. Είναι ένας σημαντικός υδροβιότοπος και φιλοξενεί περισσότερα από 200 είδη πουλιών, όπως φλαμίνγκο, ερωδιούς, πελαργούς, καθώς και πολλά είδη ψαριών, αμφίβιων και θηλαστικών.

Λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα είναι μια τεχνητή λίμνη στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, κοντά στην πόλη της Καρδίτσας στη Θεσσαλία. Αυτός ο προορισμός όλο το χρόνο είναι αναμφισβήτητα αγαπημένος στους επισκέπτες και αξίζει να γίνει γνωστός και στους ξένους. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να περπατήσετε στα καταπράσινα δάση και να απολαύσετε καγιάκ, κανό και ποδηλασία.

Λίμνη Παμβώτιδα

Η λίμνη Παμβώτιδα, γνωστή και ως το στολίδι των Ιωαννίνων, βρίσκεται στην Ήπειρο στους πρόποδες του Μιτσικελίου. Είναι ένα σημαντικό οικοσύστημα και σπίτι πολλών σπάνιων ειδών. Επιπλέον, η λίμνη προσφέρει πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως βαρκάδα, κανό καγιάκ και θαλάσσιο σκι. Η λίμνη έχει επίσης ένα μικρό νησί με ένα μουσείο, επτά μοναστήρια, ένα κατάστημα με σουβενίρ και μια ταβέρνα που σερβίρει πεντανόστιμα πιάτα.

Λίμνη Κερκίνη

Η λίμνη Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη κοντά στα σύνορα μεταξύ Βουλγαρίας και Μακεδονίας και ένα σύντομο ταξίδι από την πόλη των Σερρών. Προστατευόμενη από τη Σύμβαση Ramsar, η λίμνη είναι ένα εθνικό πάρκο με εντυπωσιακά τοπία και ζωντανή χλωρίδα και πανίδα, όπως ελάφια, λύκους, πουλιά και βουβάλους.

Αυτό κάνει τη λίμνη Κερκίνη ένα εξαιρετικό σημείο για να βρείτε και να φωτογραφίσετε είδη όπως πελεκάνους, αετούς και κορμοράνους, αν σας αρέσει η παρατήρηση πουλιών. Εκτός από τη φωτογραφία και τις περιηγήσεις παρατήρησης πουλιών, μπορείτε να πάτε για άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδηλασία και περιηγήσεις με βάρκα.