Μαγικά Χριστούγεννα στις Σέρρες

Μαγικά Χριστούγεννα στις Σέρρες

Μαγικά Χριστούγεννα στις Σέρρες

Γιορτάστε τα Χριστούγεννα στις Σέρρες, πάρτε μέρος σε δεκάδες εορταστικές εκδηλώσεις και θαυμάστε μοναδικά αξιοθέατα, όπως τα οχυρά Ρούπελ και η λίμνη Κερκίνη.

Μαγικά Χριστούγεννα στις Σέρρες

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελληνική περιφέρεια ξέρει να γιορτάζει παραδοσιακά και αυθεντικά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από τα μέσα περίπου του Δεκέμβρη έως και τα Φώτα σε κάθε νομό της χώρας έχουν την τιμητική τους παμπάλαια γιορτινά έθιμα, εκδηλώσεις, μοναδικοί στολισμοί και μουσικές εκδηλώσεις.

Αυτά συμβαίνουν στις περισσότερες πόλεις και χωριά, αλλά εάν αποφασίσετε να επισκεφθείτε τον Νομό Σερρών θα μπορέσετε να συνδυάσετε την λάμψη των Χριστουγέννων με πολλά αξιοθέατα και ένα μοναδικό χειμωνιάτικο φυσικό περιβάλλον.

Οι εκδηλώσεις στις Σέρρες

Στην πρωτεύουσα του νομού τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά γιορτάζονται μοναδικά, τόσο στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο των Σερρών, όσο και στις απομακρυσμένες γειτονιές της.

Υπάρχει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου που ξεκινά στις αρχές Δεκέμβρη και περιλαμβάνει συναυλίες, παραδοσιακούς χορούς, εκθέσεις, παιδικές εκδηλώσεις και κάλαντα, υπαίθριο φαγητό, φιλανθρωπικά bazaars, μουσικά φεστιβάλ και πολλά-πολλά ακόμη ενδιαφέροντα δρώμενα.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός καλύπτει όλη την πόλη και τα φωταγωγημένα δέντρα δημιουργούν μία ατμόσφαιρα μαγευτική.

Λίμνη Κερκίνης και Οχυρά Ρούπελ

Στα βόρεια του νομού υπάρχουν πολλά καλά ξενοδοχεία, με κορυφαίο το Ξενοδοχείο Αγνάντιο , το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν ορμητήριο για τις μονοήμερες εκδρομές σας.

Στα οχυρά Ρούπελ θα νιώσετε ιδιαίτερη συγκίνηση αντικρύζοντας τον τόπο θυσίας απέναντι από τα γερμανικά στρατεύματα, ενώ  στον υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης θα γνωρίσετε ένα από τα ομορφότερα τοπία της χώρας.

Επιπλέον οι βόλτες στα δεκάδες γραφικά χωριά που βρίσκονται κοντά μπορούν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, όπως για παράδειγμα το Ακριτοχώρι με την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου, από όπου θα απολαύσετε την αξεπέραστη θέα προς την λίμνη Κερκίνη και το βουνό Μπέλες.

Από τις Σέρρες στην Θεσσαλονίκη

Τρεις με τέσσερις ημέρες είναι αρκετές για να πάρετε μία καλή γεύση Χριστουγέννων στον νομό Σερρών και να δείτε τα κυριότερα αξιοθέατα. Και εάν έχετε το δικό σας αυτοκίνητο, να θυμάστε ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πολύ κοντά και μπορεί να κλείσει την εκδρομή σας με τον καλύτερο και πιο φωτεινό τρόπο.