Ιαματικές πηγές, Ένα θαυμαστό Δώρο από την Φύση

Ιαματικές πηγές, Ένα θαυμαστό Δώρο από την Φύση

Ιαματικές πηγές, Ένα θαυμαστό Δώρο από την Φύση

Ανακαλύψτε τα ιαματικά λουτρά στο Σιδηρόκαστρο και στο Άγκιστρο του νομού Σερρών, δύο από τις πιο όμορφες και άριστα οργανωμένες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα.

Ένα θαυμαστό Δώρο από την Φύση

Χιλιάδες χρόνια πριν ο Ηρόδοτος και ιδιαίτερα ο Ιπποκράτης κατέγραψαν αναλυτικά τα ευεργετικά αποτελέσματα των ιαματικών λουτρών στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα ιαματικά νερά ταξιδεύουν από τα βάθη της γης προς την επιφάνεια και τα μεταλλικά στοιχεία που παρασύρουν στο πέρασμά τους, είναι εκείνα που ανακουφίζουν και θεραπεύουν δεκάδες ασθένειες.

Πηγές Σιδηροκάστρου, χαλάρωση και ευεξία

Σε ελάχιστη απόσταση από το Ξενοδοχείο Αγνάντιο, (μόλις 6,9 χλμ βορειοδυτικά), τα λουτρά Σιδηροκάστρου υποδέχονται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Τα θερμά νερά τους, γνωστά ακόμη από τα βυζαντινά χρόνια, αναβλύζουν στους 43 βαθμούς κελσίου και η σύστασή τους είναι κατάλληλη για μυοσκελετικά προβλήματα, ρευματικές παθήσεις, ασθένειες των αρθρώσεων και γυναικολογικές παθήσεις.

Πρόσφατα ανακαινισμένα τα λουτρά Σιδηροκάστρου και με πλήρεις υποδομές λειτουργούν 365 ημέρες, όλο το 24ωρο.

Άγκιστρο, το αρχαιότερο χαμάμ της Ελλάδας

Θα χρειαστείτε μόνο 25 λεπτά από το Ξενοδοχείο Αγνάντιο, (μία απόσταση 26 χλμ), για να φτάσετε στο Άγκιστρο και στα ιαματικά λουτρά του, που είναι γνωστά από το 950 μ.Χ.

Οι υποδομές στο χαμάμ Αγκίστρου είναι εξαιρετικές και τα θειούχα νερά του που αναβλύζουν στους 41 βαθμούς ενδείκνυνται για ρευματικές και δερματικές παθήσεις, προβλήματα του νευρικού συστήματος και μυοσκελετικούς πόνους.

Παρόλο που οι ιαματικές πηγές είναι ιδανικές για πολλά προβλήματα του ανθρώπινου οργανισμού, στην πραγματικότητα αποτελούν ένα εξαιρετικό δώρο ακόμη και για εκείνους που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, καθώς βελτιώνουν έτσι κι αλλιώς την υγεία και χαρίζουν ένα μοναδικό αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας.

Απολαύστε τις υπηρεσίες spa στο Ξενοδοχείο Αγνάντιο, αλλά μην παραλείψετε και την επίσκεψη στις ιαματικές πηγές Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μία μοναδική εμπειρία και για ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας.