Η ομορφιά της λίμνης Κερκίνη

Η ιστορία της λίμνης Κερκίνη ξεκινά από το 1930. Κατά τη δεκαετία του 1930 κατασκευάστηκε ένα φράγμα που άλλαξε το τοπίο τις επόμενες δεκαετίες.

Το αποτέλεσμα είναι μια λίμνη στην οποία κατοικούν δεκάδες είδη πουλιών, μερικά από τα οποία βρήκαν καταφύγιο και δεν εξαφανίστηκαν.

Η λίμνη Κερκίνη δεν είναι ελκυστική μόνο για τα πουλιά. Πολλά είδη ψαριών κατοικούν στον υγρότοπο, ενώ οι άνθρωποι έρχονται να απολαύσουν φρέσκο αέρα και τη συναρπαστική ομορφιά της.

Φύση της λίμνης

Η λίμνη οφείλει την απαράμιλλη ομορφιά της σε λόφους και βουνά που την περιβάλλουν. Πριν ξεκινήσετε τη βόλτα σας, τραβήξτε φωτογραφίες από τα βουνά και τους λόφους δίπλα στο ποτάμι που είναι μοναδικά.

Όσο περισσότερο ανεβαίνετε, τόσο περισσότερο θα γνωρίσετε πόσο μεγάλη είναι η λίμνη Κερκίνη.

Σε πλήρη έκταση, η τεχνητή λίμνη είναι μήκους 15 χιλιομέτρων και πλάτους 8,5 χιλιομέτρων, δημιουργώντας όρμους και χερσονήσους. Τα δέντρα αποτρέπουν την αραιή βλάστηση, επιτρέποντάς σας να φωτογραφίζετε θεαματικές φωτογραφίες.

Η Άγρια ζωή της Κερκίνης

Η ζωή των πτηνών γύρω από τη λίμνη είναι πλούσια. Υπάρχουν περίπου 300 είδη. Πιο συγκεκριμένα, η γύρω περιοχή είναι γνωστή ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς πουλιών στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων ειδών, μπορείτε να δείτε πελεκάνους, κορμοράνους και ερωδιούς.

Ορισμένα αμφίβια που κατοικούν στη λίμνη είναι βατράχια και σαλαμάνδρα, ενώ ορισμένοι εκπρόσωποι ερπετών στην περιοχή είναι χελώνες και φίδια. Σημαντικός και ο πληθυσμός των βουβαλιών.

Τι μπορείτε να κάνετε γύρω από τη λίμνη Κερκίνη;

Πολλοί επισκέπτες έρχονται στην τεχνητή λίμνη για να θαυμάσουν την εξαιρετική ομορφιά του. Εκτός από το μαγευτικό τοπίο, η λίμνη Κερκίνη προωθεί τον οικοτουρισμό. Θαυμάστε το τοπίο περπατώντας κατά μήκος της λίμνης ή κάνοντας μια βόλτα με βάρκα με τα παραδοσιακά σκάφη.

Εάν προτιμάτε να κάνετε κάτι λιγότερο συνηθισμένο, σημειώστε ότι το ποδήλατο βουνού είναι ένα απο αυτά.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια βόλτα με άλογο ή μια περιήγηση με ένα όχημα 4×4 στην περιοχή.

Επισκεφθείτε μερικές από τις ταβέρνες της περιοχής, που μεταξύ άλλων σερβίρουν νόστιμες σπεσιαλιτέ.

Δείτε διαθέσιμα δωμάτια και κάντε κράτηση Online στο Ξενοδοχείο Αγνάντιο !