Ημερήσια εκδρομή στον νομό Σερρών

Ημερήσια εκδρομή στον νομό Σερρών

Ημερήσια εκδρομή στον νομό Σερρών

Ο νομός Σερρών προσφέρεται τόσο για ημερήσιες όσο και για πολυήμερες εκδρομές, καθώς διαθέτει πλήθος από αξιοθέατα. Δείτε τα σημαντικότερα από αυτά.

Ημερήσια εκδρομή στον νομό Σερρών

Η μεγάλη αύξηση επισκεπτών τα τελευταία χρόνια στις Σέρρες δεν είναι τυχαία, καθώς όλος ο νομός, αλλά ιδιαίτερα το κεντρικό και βόρειο τμήμα του, προσφέρει ένα πλήθος δραστηριοτήτων για τον επισκέπτη και δεκάδες αξιοθέατα με μεγάλη οικολογική, αρχαιολογική και πολιτιστική σημασία.

Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην περιοχή του Σιδηροκάστρου είναι και το Ξενοδοχείο Αγνάντιο. Εκτός από την ποιότητα των υπηρεσιών του, είναι ιδανική και η τοποθεσία του, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα περισσότερα σημαντικά αξιοθέατα.

Εάν έχετε χρόνο στην διάθεσή σας και θέλετε κάτι παραπάνω από μία ημερήσια εκδρομή, κάντε την κράτησή σας έγκαιρα και ξεκινήστε την περιήγησή σας στο Σιδηρόκαστρο, στις Σέρρες και φυσικά στην ευρύτερη περιοχή του νομού.

Που να πάτε, τι θα δείτε, πού θα σταματήσετε για φαγητό

Το κορυφαίο αξιοθέατο στο Νομό Σερρών είναι φυσικά η λίμνη Κερκίνη. Από το 1932 βρίσκουν εκεί καταφύγιο πάνω από 300 είδη πουλιών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή η πανίδα περιλαμβάνει λύκους, λαγούς, τσακάλια και αγριογούρουνα.

Μην παραλείψετε την βαρκάδα με την παραδοσιακή πλάβα που θα βρείτε στο χωριό Κερκίνη, ενώ ταβέρνες σε όλα τα κοντινά χωριά θα σας σερβίρουν πεντανόστιμα ψάρια από την λίμνη.

Στα Άνω Πορόϊα, πολύ κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, θα απολαύσετε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο γεμάτο από πλατάνια και τρεχούμενα νερά από το βουνό Μπέλες, ενώ στην κορυφή του χωριού λειτουργεί ιχθυοτροφείο πέστροφας και ταβέρνα.

Στον δρόμο για τον μεθοριακό σταθμό της Βυρώνειας θα συναντήσετε την παλιά γέφυρα που περνά πάνω από τον Στρυμόνα, ενώ στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού λειτουργεί καφέ-μεζεδοπωλείο.

Το χωριό έχει και ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς εδώ υπογράφτηκε το 1913 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον βασιλιά Κωνσταντίνο ανακωχή με τους Βουλγάρους.

Οχυρό Ρούπελ, λουτρά, σπήλαια

Σε απόσταση 6 χλμ. από το Σιδηρόκαστρο βρίσκονται τα ομώνυμα Λουτρά Σιδηροκάστρου με θερμομεταλλικά νερά που αγγίζουν τους 40 βαθμούς, ενώ ιαματικά λουτρά θα βρείτε και στο χωριό Άγκιστρο κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία.

Εάν φτάσετε στο Άγκιστρο, συνεχίστε οπωσδήποτε έως το οχυρωματικό συγκρότημα Ρούπελ. Υπάρχει μικρό μουσείο, περίπτερο επισκεπτών και φυσικά τα ίδια τα οχυρά στα οποία μπορείτε να ξεναγηθείτε.

Το σπήλαιο Αλιστράτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με μήκος περίπου 3 χλμ. Και είναι γεμάτο από εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Μετά από πολλές εργασίες που τελείωσαν το 1998, μπορείτε πλέον να το επισκεφθείτε με απόλυτη ασφάλεια και να θαυμάσετε τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες του.

Αυτά είναι πολύ λίγα από τα πολλά αξιοθέατα του Νομού Σερρών. Ρωτήστε στην ρεσεψιόν του Ξενοδοχείου Αγνάντιο και θα σας ενημερώσουν για πολλά ακόμη σημεία ενδιαφέροντος που αξίζει να επισκεφθείτε.